23948sdkhjf

Stopp från Janssen efter ökad konkurrens

Ett olyckligt beslut säger Medivirs vd om beskedet.

Medivir meddelar att Janssen Research & Development har beslutat avsluta utvecklingen av JNJ-4178, en trippelkombinationsbehandling mot hepatit C med simeprevir, odalasvir och AL-335 som utvecklats i samarbete med Medivir.

Beslutet att avsluta utvecklingen av kombinationsbehandling har tagits med hänsyn till den ökande konkurrensen av ett antal effektiva behandlingar mot hepatit C. Det pågående fas 2-programmet kommer att genomföras som planerat, men ingen fortsatt utveckling av JNJ-4178 kommer att ske därefter, heter det.

Det här beskedet påverkar inte det pågående partnerskapet med Janssen kring Olysio, simeprevir, eller det etablerade licensavtalet med Janssen där simeprevir ingår. Medivir är fortsatt berättigade till royalty från den globala försäljningen av simeprevir som singel-behandling.

– Trots att Janssens beslut att inte vidareutveckla denna lovande behandling är olyckligt, så förändras inte Medivirs fokus, säger Medivirs vd Christine Lind i en kommentar.

– Vi fortsätter att utveckla vår forsknings- och utvecklingsportfölj inom onkologi och ser fram emot att slutföra de pågående fas IIa-studierna i artros, fortsätter Christine Lind.

Morgonhandeln på Stockholmsbörsen svarade på beskedet med röda siffror.

Läs även: De nya hepatit C-medicinerna har introducerats snabbt visar ny rapport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08