23948sdkhjf

Nya medlemmar till Medivirs styrelse

Valberedningen har kommit med sitt förslag till nya medlemmar i Medivirs styrelse.



Nyligen visade Medivir

sin nya inriktning på bolagets verksamhet genom att utnämna Christine Lind till vd. Nu, när vi närmar oss årsstämman kommer valberedningen med sitt förslag till två nya medlemmar, som ska efterträda Thomas Axelsson och Johan Harmenberg, som avböjt omval.

De två föreslagna blir Bengt Julander och Bengt Westermark. Den förre är apotekare och har arbetat i läkemedelsindustrin sedan 1978. Han har sedan 1990 huvudsakligen varit verksam som investerare och styrelseledamot i bolag som utvecklat läkemedel och han har erfarenhet av att utveckla och kommersialisera produkter. Bengt Julander är vd för Linc.

Bengt Westermark är sedan 1986 professor i tumörbiologi vid Uppsala universitet. Han är ledamot av styrelsen för Hamlet Pharma och olika rådgivningsgrupper för finansiering av medicinsk forskning. Han har publicerat mer än 300 artiklar i vetenskapliga tidskrifter, huvudsakligen om mekanismer för cancercellers okontrollerade tillväxt. Bengt Westermark är ledamot av Kungliga vetenskapsakademien.

Medivir är ett forskningsbaserat läkemedelsföretag med fokus på onkologi inom design av proteashämmare och nukleotid- och nukleosidvetenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062