23948sdkhjf

Ny styrelseorförande för UIC

Företagsinkubatorn och acceleratorn UIC, Uppsala Innovation Centre har fått en ny styrelseordförande.

Andreas Larsson är vd för Stuns och har sedan tidigare internationell erfarenhet av att vårda och utveckla svensk-amerikanska relationer inom innovation, forskning och högre utbildning på svenska ambassaden i Washington DC.

"Det är en ära att få axla uppdraget som styrelseordförande i UIC. Deras rankning som världens fjärde bästa företagsinkubator med universitetskoppling, kommer bland annat från ett starkt och sammanhållet innovationssystem i Uppsala med omnejd", säger Andreas Larsson, ny styrelseordförande för UIC i ett pressmeddelande.

Andreas Larsson är nyligen hemkommen från USA där han varit teknisk-vetenskapligt råd och kontorschef vid Office of Science & Innovation på svenska ambassaden i Washington DC. I oktober tillträdde han som vd för Stuns, en stiftelse för samverkan mellan universitet, näringsliv och samhälle.

"Jag ser stor potential i att förstärka UICs internationella uppkoppling ytterligare då bolagen inom UIC är globalt konkurrenskraftiga och UIC som företagsinkubator är en attraktiv samarbetspartner".

Han har erfarenhet från bl a innovationsmyndigheten Vinnova och analysmyndigheten Tillväxtanalys och har tidigare arbetat på gruvbolaget LKAB och konsultföretaget Accenture, och har även haft uppdrag på Stanford University i USA, Nihon University i Japan och NTU i Singapore.

Andreas Larsson är civilingenjör i Industriell ekonomi och teknisk doktor i Industriell organisation från Luleå tekniska universitet.

Stuns äger 25 procent av UIC och är den part som tillsätter UICs styrelseordförande.

Andreas Larsson efterträder UICs tidigare styrelseordförande Christina Frimodig som gått i pension.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127