23948sdkhjf

Outsourcing viktigare för läkemedelsutveckling

Hur har andra bolag gjort och vilka möjligheter finns det? Det är några av frågorna man kan får svar på vid årets upplaga av Pharrma Outsourcing, säger Maria Eriksson, projektansvarig.

Vad händer på Pharma Outsourcing i år?

– Vi får höra om de senaste trenderna inom outsourcing både inom utveckling av läkemedel baserade på småmolekylära API's och motsvarande för stora molekyler. Olika erfarenheter från outsourcing kommer tas upp med syfte vad vi kan lära från andra. En paneldiskussion, där publiken bjuds in att delta, om när det är läge att outsourca eller inte avslutar programmet. Som vanligt erbjuds förbokningsbara face-to-face möten under dagen. Den avslutas med ett mingel där vi bjuder på dricka och tilltugg. Detta brukar vara extra uppskattat, säger grundare Maria Eriksson.

Vilka trender ser du inom kontraktsforskning- och tillverkning?

– Outsourcing blir allt vanligare och den gäller allt från pre-klinik till sena kliniska faser. Många bolag i Sverige är idag virtuella som outsourcar hela sin verksamhet.

Vilka kan man förvänta sig att möta om man kommer?

– Branschfolk från olika delar av världen kommer att finnas på plats. Verksamma inom allt från virtuella/små bolag till motsvarande inom big pharma. Det handlar om personer som söker efter olika samarbetspartner att outsourca till. Självklart bjuds det även på ett "smörgåsbord" av ca 25 olika service-providers i utställningen. En del investerare kommer också vara på plats liksom forskare.

Eventet bevakas också av pressen.

Varför är det ett viktigt möte?

– Att välja rätt tjänstebolag är ett oerhört viktigt beslut och har ofta en avgörande betydelse för hur bolagets framtid kommer att se ut. Pharma Outsourcing är det enda mötet i Norden som är nischat mot just outsourcing-frågor.

Text: Gunnel Lindström

Läs mer på Pharmaoutsourcing.eu

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094