23948sdkhjf

Tusen till rekryteringsmässa

1000 mässbesökare och 37 arbetsgivare inom Life Science möttes förra veckan på en rekryteringsmässa i Lund.

Det var drygt 1 000 besökare, de flesta arbetssökande som kom till rekryteringsmässan på Medicon Village i Lund den 25 oktober. Under tre intensiva timmar fanns 37 arbetsgivare med 170 lediga tjänster inom biologi, kemi och de tvärvetenskapliga fälten på plats.

Företagen kom från Skåne, Köpenhamn och Stockholm, men även schweiziska företag sökte personal via Eures-rådgivare från Basel. Arrangörer var Arbetsförmedlingen, Medicon Village och Crossborder Öresund.

Det var tredje året i rad som rekryteringsmässan anordnades och intresset att delta har ökat med fler deltagande företag och fler anmälda lediga tjänster.

– Vår utvärdering 2017 visade att mässan då resulterade i minst 21 anställningar och vi hoppas på fler i år, säger Krassimir Alexiev, arbetsförmedlare Arbetsförmedlingen (AF).

Företagen representerade hela life science-branschen med kemi, medicin, bioteknik och allt däremellan.

– De 170 tjänsterna var de som deltagande företag hade anmält. Det är kravet för att få vara med, att man har ett verkligt rekryteringsbehov ,men jag är nästan säker på att det var fler tjänster som var aktuella.

Krassimir Alexiev tycker att en mässa är ett bra sätt för företag med rekryteringsbehov och arbetssökande att mötas, utan mellanhänder.

– Starkaste kortet är att vi ordnar direktkontakt mellan företag och de som vill jobba i branschen.

Många upplever höga trösklar i sitt jobbsökande, men på en mässa kan man direkt berätta vad man kan och vad man vill för en presumtiv arbetsgivare.

– Vi är nöjda och kommer att fortsätta även nästa år.

AF har rekryteringsmässor även för it-branschen, två gånger per år och då vänder man sig till alla företag som behöver it-kompetens, inte enbart renodlade it-företag.

Eftersom många jobb i den privata sektorn inte anmäls till AF utan förmedlas på andra sätt innebär det att jobbsökande måste registrera sig på många olika ställen. Det är inte lätt att navigera i djungeln av jobbsajter.

– Det skulle vara mycket enklare om jobbsajter var kopplade till varandra, säger Krassimir Alexiev.

AFs webbplattform är idag öppen för andra aktörer.

– Men så vitt jag vet är det ingen som har tagit den utsträckta handen. Ett "Hemnet" för lediga jobb är en bra idé och skulle underlätta både för företag med rekryteringsbehov och för jobbsökande.

En snabbenkät efter mässan visade att företagen som deltog var nöjda och gav betyget 4,58 av 5 möjliga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078