23948sdkhjf

Universitetet avtalar om Testa Center

Uppsala universitet och GE Healthcare Life Sciences har slutit ett långsiktigt samverkansavtal som ger universitetets forskare tillgång till Testa Center.

Det innebär möjlighet att testa biologiska processer i större skala och ge studenterna viktiga erfarenheter av industriella processer.

"Genom att få tillgång till Testa Centers autentiska miljö kommer universitetet att kunna utveckla helt nya utbildningar med fokus på storskalig produktion av bioläkemedel och bioprocesser. Forskarna får dessutom fantastiska möjligheter att testa processer i större skala och därmed korta vägen mellan upptäckt och samhällsnytta", säger prorektor Anders Malmberg i ett pressmeddelande.

Testa Center är en anläggning, delvis finansierad av Vinnova, som nyligen invigts vid GE Health Care i Uppsala. Centret innehåller högkvalitativa labbmiljöer för uppskalning av olika biologiska processer.

"Centret är ett exempel på framgångsrik offentlig-privat samverkan som fört samman många viktiga aktörer i Sverige. Engagemanget har varit häpnadsväckande och jag tror att många innovationer kommer att tas till marknad med hjälp av Testa Center", säger Lotta Ljunqvist, vd för GE Norden och för Testa Center.

För universitetet betyder avtalet att forskare och studenter får tillgång till utrustning, specialiserad expertis och kompetens från andra aktörer, entreprenörer och företag, som inte kan erbjudas i universitetets egna lokaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109