23948sdkhjf

Medivirs vd byts ut

Läkemedelsutvecklande bolaget Medivirs vd Christine Lind lämnar sin post med omedelbar verkan och ersätts av Uli Hacksell som inom kort ska presentera en åtgärdsplan.

Medivir AB meddelade på tisdagen sin plan att koncentrera verksamheten till den kliniska utvecklingen av bolagets läkemedelskandidater. Som en följd av detta har styrelsen utnämnt Dr. Uli Hacksell till tillförordnad vd.

Uli Hacksell, som i dag ingår i Medivirs styrelse, ersätter bolagets tidigare vd, Christine Lind, i dag, 15 oktober 2018.

"Medivir har en mycket stark klinisk portfölj med flera närliggande milstolpar som är avgörande för att kunna realisera dess värde. Det kräver en stark ledning för att försäkra att bolagets fokus rakt igenom ligger på den kliniska utvecklingen", säger Medivirs styrelseordförande Anna Malm Bernsten i ett pressmeddelande.

"Uli är synnerligen kvalificerad att ta över ledarskapet och hans dokumenterade erfarenhet från klinisk utveckling blir en stor tillgång för Medivir. Han har även en bred erfarenhet av att bygga kostnadseffektiva, internationellt ledande biotech-bolag. Samtidigt vill jag tacka Christine Lind för hennes hängivna arbete för Medivir", fortsätter hon.

"Jag ser fram emot denna uppgift i ett mycket viktigt skede för Medivir. Styrelsen har arbetat på en plan för att koncentrera Medivirs ansträngningar på bolagets starka kliniska projektportfölj med cancerläkemedel och potentiella blockbusters. Jag kommer inom kort att presentera de åtgärder som blir aktuella", kommenterar Uli Hacksell.


Medivirs kliniska portfölj består av fyra projekt; remetinostat för kutant T-cellslymfom (fas II), birinapant i kombination med Keytrudaâ för solida tumörer (fas I), MIV-818 för levercancer som nyligen gått in i klinisk fas I samt MIV-711 mot artros med lovande data från en nyligen avslutad fas IIa fortsättningsstudie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141