23948sdkhjf

Tävla i europeisk kemikaliesäkerhet

Europeiska Arbetsmiljöbyrån har startat en kampanj för att förbättra kemikaliehanteringen på arbetsplatser inom EU. Företag inbjuds att tävla.

Kampanjen ska få flera företag att komma igång med och förbättra en säker hantering och en bra riskbedömning.

I projektet ingår även tävlingen, Good Practice Awards, som ska lyfta fram goda exempel, företag som redan nu hanterar farliga ämnen i sin verksamhet på ett säkert sätt. Generellt kemikaliearbete, säkerhetskultur, riskbedömningar eller lösning av specifika problem som hantering av cancerframkallande ämnen är exempel på vad man kan tävla i.

Den internationella tävlingen anordnas av Europeiska arbetsmiljöbyrån för att uppmärksamma innovativa arbetsmiljölösningar inom kemiområdet och få fler företag att komma igång med och förbättra en säker hantering.

Svenska Prevent har tillsammans med arbetsmarknadens parter gjort deltagandet enklare för svenska företag och organisationer och kommer att uppmärksamma vinnarna nationellt och söker nu företag som hanterar kemikalier säkert i sin verksamhet.

Det vinnande bidraget blir uppmärksammat i Prevents och arbetsmarknadens parters kanaler som når hundratusentals verksamma i arbetslivet. samt får presentera sitt bidrag under Gilla Jobbet, Sveriges största arbetsmiljökonferens, den 24 oktober 2019.

De nationella vinnarna kan gå vidare till EU-nivå och delta i Bilbao, där den Europeiska Arbetsmiljöbyrån ligger.

Tävlingsbidraget ska vara inne senast 16 december 2018. Mer om tävlingen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11