23948sdkhjf

Nytt patent och ny CMO för Cereno scientific

Redo att gå in i fas II-studier.

Med en notice of allowance har det amerikanska patentverket gjort klart att Cereno scientifics patentansökan för behandlingskonceptet och användningen av läkemedelskandidaten CS1 kommer att gå igenom i USA. Patentet kommer att vara giltigt till och med 2035. 

– Detta innebär att vi nu har godkända patent i både vår första och andra patentfamilj. Under hösten kommer vi även att gå in i nationell fas i en rad länder för vår tredje patentfamilj som ytterligare kommer att stärka skyddet för vårt behandlingskoncept, säger Cereno scientifics vd Sten R. Sörensen i ett pressmeddelande. 

CS1 är en preventiv blodproppsbehandling som ska ge lägre risk för allvarliga blödningsbiverkningar än dagens behandlingar med blodförtunnande läkemedel. 

Samtidigt meddelar bolaget att Björn Dahlöf går in som medicinsk chef. Han är redan styrelseledamot och huvudägare och har stor erfarenhet i kardiovaskulär forskning, farmakologi, läkemedelsutveckling och kliniska prövningar inom samtliga faser och har föreläst inom dessa områden internationellt.  

Björn Dahlöf är legitimerad läkare och har praktiserat allmän Internmedicin vid Sahlgrenska sjukhuset i över 35 år. Han är även docent i kardiovaskulär prevention vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Han har varit rådgivare för läkemedelsutveckling inom kardiovaskulär prevention till ett flertal stora och små läkemedelsbolag samt initierat och genomfört ett stort antal stora kardiovaskulära preventionsstudier. Sammanlagt har han publicerat mer än 400 vetenskapliga arbeten. 

Med Björn Dahlöf vid rodret kommer Cereno scientific nu att gå in i en fas II-studie med CS1. Tidigare resultat från prekliniska och kliniska studier har varit lovande, enligt bolaget och man har nyligen tecknat ett avtal med kontraktforskningsföretaget OCT Group om genomförandet av en fas II-studie för att undersöka de antitrombotiska effekterna av CS1.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094