23948sdkhjf

Biogaia tappar vd

Axel Sjöblad lämnar rollen på probiotikabolaget, som nu söker efter en ersättare.

Den 30 juni arbetar Axel Sjöblad sin sista dag som vd på probiotikabolaget Biogaia, en tjänst som han haft sedan 1 mars 2016. Under sin tid som vd har han lagt fokus på att bygga upp företagets försäljning.

Jag är stolt över utvecklingen som skett i bolaget under den tid jag varit på Biogaia. Nu går bolaget in i nästa fas med större fokus på konsumentmarknadsföring och avancerad forskning inklusive mikrobiom-området. Jag har därför kommit överens med styrelsen att avgå som vd, säger Axel Sjöblad.

Biogaia söker nu efter en ersättare. Under tiden har Sebastian Schröder utsetts till tillförordnad vd. När rekryteringen är avklarad kommer han sedan återgå till sin nuvarande roll som vice vd med ansvar för strategi- och affärsutveckling.

Sebastian Schröder arbetade på Biogaia som försäljnings- och marknadschef mellan åren 2003-2006. Han kom tillbaka år 2015 som vice vd med ansvar för strategi- och affärsutveckling och har under tiden däremellan arbetat på marknadsföringsbolaget Klikki samt suttit i styrelsen för Stor & Liten, som han var med och grundade.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093