23948sdkhjf

Big pharma flyttar till KI

Det globala life science-bolaget Bayer flyttar in på KI:s campus. Flytten symboliserar kraften i samverkan säger företagets vd.

Det globala life science-bolaget Bayer har beslutat att flytta in på Karolinska Institutets campus i Solna. Genom att föra samman företag och forskning symboliserar Bayers flytt ett paradigmskifte för läkemedelsbranschen i Sverige. Enligt Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare, är flytten därför betydelsefull både för Sverige och huvudstadsregionen.

– Stockholm kan bli ett världsledande nav inom både life science och health tech. Visionen är att skapa ett kunskapskluster med forskning, sjukvård och stora och små företag. Lyckas vi med det kommer hela regionens attraktionskraft att öka. I det sammanhanget är Bayers flytt en pusselbit, säger Maria Rankka i en kommentar.

Enligt Henrik Wulff, vd för Bayer i Sverige, är flytten till KI campus ett naturligt steg och reflekterar Bayers hela förhållningssätt:

– Bayer vet att innovation sker bäst när olika perspektiv möts och flytten symboliserar vår tilltro till kraften i samverkan. Vi är övertygade om att flytten kommer att resultera i spännande, innovativa möten som får positiva effekter för såväl människor som samhället i stort.

Flytten ska vara klar nästa vår och nya grannar till Bayer blir bland annat S:t Eriks ögonsjukhus och Nobel forum.

Ett annat steg för ytterligare samverkan har Bayer tagit i och med sitt samarbete med Norrsken foundation som tillkännagavs häromdagen. Norrsken foundation öppnade förra året en samlingsplats för tech-entreprenörer, Norrsken house, i Stockholm. Nu ska stiftelsen ta konceptet från Stockholm ut i världen och ett partnerskap med Bayers initiativ Leaps by Bayer kommer att möjliggöra detta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109