23948sdkhjf

Swedenbio stärker styrelsen

Kirsti Gjellan från Sobi har valts in i organisationens styrelse.

Swedenbio stärker upp sin styrelse med Kirsti Gjellan. Hon har en ledande position på läkemedelsföretaget Sobi. Bolaget har riktat in sig på sällsynta sjukdomar och är verksamma hela vägen från forskning, preklin- och klinisk utveckling, ända fram till tillverkning, distribution och marknad.

– Det är mycket värdefullt för oss att få in Kirsti i vår styrelse, säger Jonas Ekstrand, vd Swedenbio i en kommentar. Hon har gedigen erfarenhet från branschen och Sobi är med sin storlek och sin verksamhet en viktigt spelare i det svenska life science-ekosystemet.

Kirsti ser sin roll i styrelsen som ett led i att stärka Sveriges förmåga att industrialisera och kommersialisera nya behandlingsmetoder och hoppas kunna bidra i Swedenbios arbete för ett starkare innovationsklimat för life science i Sverige.

– Genom att samla svenska life science-aktörer ger Swedenbio branschen en stark röst och skapar möjligheter för nätverk och kunskapsspridning mellan medlemsbolagen, säger Kirsti Gjellan som särskilt ser fram emot att fokusera på hur Sverige stärks som global spelare inom life science.

Övriga ledamöter i Swedenbios styrelse är:

Övriga ledamöter i Swedenbios styrelse:

Lars Adlersson, Ordförande Swedenbio, Six Year Plan

Eva Sjökvist Saers, APL

Carl-Johan Spak, Recipharm

Johan Brun, Pfizer

Lotta Ljungqvist, ge

Magnus Björsne, Astrazeneca Bioventure hub

Per Samuelsson, Healthcap

Sarah Fredriksson, Puls

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109