23948sdkhjf

Stora kliv för A1M pharma

Emission och kliniska studier på gång för A1M pharma.

A1M pharma har avslutat sin prekliniska studie för Rosgard, läkemedlet som bygger på det kroppsegna proteinet A1M, och skyddar njurar och benmärg vid strålbehandling av cancertumörer. Målet är att kunna höja strålningsdos och antal strålningstillfällen, för att effektivisera cancerbehandlingar. Man har också färdigställt också en storskalig tillverkningsprocess.

Nu har bolaget skickat in en ansökan om att få inleda kliniska studier i fas I. Läkemedelsverkets utlåtande väntas komma under andra halvan av mars och om allt går som det ska ger A1M prognosen att planeringen av den första studien skulle kunna vara klar redan under tredje kvartalet i år.

För att finansiera den första delen av det kliniska programmet siktar A1M på att ta in 83 miljoner kronor i en företrädesemission, som det redan nu går att teckna sig för.

– Vi står nu inför den efterlängtade period där vi svart på vitt hoppas kunna visa att Rosgard är ett säkert och effektivt läkemedel för att skydda organ vid strålbehandling av neuroendokrina tumörer. Därefter avser vi följa upp med kliniska studier inom vår andra indikation havandeskapsförgiftning, samt utvidga njur- och benmärgsskyddet till fler strålbehandlingar med betydligt större patientunderlag, säger bolagets vd Tomas Eriksson.

A1M pharma handlas på Nasdaq first north. Emissionens teckningsperiod avslutas 21 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078