23948sdkhjf

Licens för ny drug delivery-teknologi

Recipharm samarbetar med kanadensiskt bolag för att kunna erbjuda kunderna ny drug delivery-teknologi

Kontraktstillverknings- och utvecklingsbolaget Recipharm har tecknat ett licensavtal med det kanadensiska utvecklingsföretaget Altus formulation för att kunna erbjuda kunderna tillgång till ny drug delivery-teknologi.

Avtalet innebär att Recipharms kunder kommer att kunna licensiera Altus teknologier Intellitab och Flexitab. Intellitab är en teknologi som är tänkt att försvåra missbruk och överdosering av opioider med både omedelbar eller förlängd frisättning i kroppen. Tabletter tillverkade enligt denna teknologi är hårdare för att inte kunna brytas itu, krossas eller tuggas, vilket är vanliga sätt att försöka påskynda läkemedelsfrisättningen. Tabletten pulveriseras inte, istället bildas en hård gel i en rad olika lösningsmedel, vilket i sin tur förhindrar att läkemedlet kan injiceras. Hittills har teknologin framgångsrikt använts vid läkemedelsutveckling i Nordamerika.

Den andra patenterade teknologin, Flexitab, ger förlängd frisättning och tabletterna är alkoholresistenta efter delning. Därför kan denna typ av tabletter brytas itu utan risk för dosdumpning eller förlorad kontroll av frisättningen. Teknologin möjliggör utveckling av nya och förbättrade generika-läkemedel.

– Detta samarbete är ett spännande steg för Recipharm, och avtalet gör det möjligt för oss att utveckla innovativa, kostnadseffektiva och säkra läkemedel i samarbete med våra kunder. Vi ser fram emot att arbeta med Altus för att sprida teknologin i Europa, säger Bernard Pluta, Recipharm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078