23948sdkhjf

Ny medicinsk direktör på Pfizer

Kardiolog från Uppsala Clinical Research center blir ny medicinsk direktör på Pfizer Sverige.

Christoph Varenhorst är ny medicinsk direktör på Pfizer i Sverige från den 1 januari. Han var tidigare kardiolog och överläkare på Akademiska sjukhuset och Uppsala Clinical Research Center.

Varenhorst är docent i kardiologi vid Uppsala universitet och har mer än 15 års erfarenhet från både kliniskt patientarbete och forskning med över 40 publikationer i internationella vetenskapliga tidskrifter.  Han har också uppdrag i flera vetenskapliga organ, inklusive den europeiska hjärtläkarföreningen ESC. 

– Det är verkligen spännande och stimulerande att få samla mina erfarenheter från klinik och akademisk forskning och nu arbeta inom ett forskande läkemedelsbolag som Pfizer. Jag ser fram emot att vara en del i att utveckla och bidra till att ge våra patienter tillgång till morgondagens mer effektiva behandlingar. Patientperspektivet har alltid varit viktigt för mig så det känns väldigt bra att det är ett grundläggande ledord i Pfizers arbete. För att nå dit, måste vi arbeta effektivt och ändamålsenligt tillsammans: läkemedelsföretag, hälso- och sjukvård, patientrepresentanter och den akademiska forskningen, säger Christoph Varenhorst i ett pressmeddelande från företaget.

I oktober 2017 kom Varenhorst till Pfizer och tillträdde nu i januari tjänsten som medicinsk direktör. Johan Brun, som varit medicinsk direktör på Pfizer i tolv år kommer att fortsätta inom företaget på deltid i en ny roll som Life Science Director. Brun kommer även att arbeta deltid med strategiska frågor inom branschföreningen LIF.

– Med sin starka drivkraft, erfarenhet och bakgrund kommer Christoph att kunna fortsätta vårt mångåriga och målmedvetna arbete med att vara en tillförlitlig och långsiktig samarbetspartner till vården och visa på det värde vi gör och hur det översätts i att ge våra patienter ett längre och bättre liv. Jag är samtidigt glad att Johan Brun fortsätter att representera Pfizer och vara vår kontaktyta mot mindre life-sciencebolag och akademi för forskningssamarbeten säger Malin Parkler, VD Pfizer i Sverige.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078