23948sdkhjf

Astrazeneca i kinesisk joint venture

Tillsammans med en kinesisk investeringsfond gör sig storbolaget redo att hitta nya mediciner i landet.

Astrazeneca och den kinesiska Future industry investment fund, FIIF, skapar ett nytt bolag tillsammans. Målet är att upptäcka, utveckla och kommersialisera potentiella mediciner för en global marknad, och att snabbar ta nya innovativa läkemedel till Kina. FIIF är en privatägd investeringsfond.

Det nya bolaget, som får namnet Dizal pharmaceutical kommer att ha den kapacitet som Astrazenecas innovationscenter i Kina, ICC, har. Bolaget kommer också att få den exklusiva rätten att fortsätta utvecklingen och ta över kommersialiseringen av tre läkemedelskandidater i preklinisk fas från Astrazenecas utveckling. Men man kommer också att ta initiativ till nya kliniska program.

All personal på ICC har bjudits in att följa med över till Dizal, och ICC:s chef, Xiaolin Zhang har utnämnts till vd. Dizal kommer också att arbeta aktivt för att skapa strategiska partnerskap i Kina.

– Astrazeneca har sedan länge ett starkt engagemang i Kina, något vi förstärker idag med det här banbrytande samarbetet. Genom att slå oss samman med FIIF, siktar vi på att öka hastigheten för de lokala upptäckterna och utvecklingen av innovativa, billiga läkemedel för patienter i Kina och runt om i världen, säger Astrazenecas vd i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125