Beactica satsar

| Av Boel Jönsson | Tipsa redaktionen

Uppsalabaserade Beactica fått in nya pengar i bolaget som ska satsar i läkemedelsprojekten. Dessutom har man valt in två nya, tunga styrelsemedlemmar.

Beactica har slutfört en finansieringsrunda och utnämnt Erik Walldén och Uli Hacksell till nya styrelsemedlemmar. Det koreanska läkemedelsföretaget Dong-A ST, samarbetspartner till Beactica, har blivit aktieägare i bolaget.

De två nya styrelsemedlemmarna har lång erfarenhet från life science- och läkemedelsbranschen. Erik Walldén bland annat från företag som Gyros, Affibody, Biacore International, Pyrosequencing, PerSeptive Biosystems och Pharmacia.

Uli Hacksell har över 20 års erfarenhet från ledande positioner inom FoU på läkemedels- och bioteknikföretag, bland annat på Cerecor Inc och Acadia Pharmaceuticals Inc. Under 15 år på Acadia ledde han företaget från ett privat start-up till ett publikt bolag i mångmiljardklassen.

Läs också: Nyupptäckt genfusion

Pengarna som kommit in med den nyligen slutförda nyemissionen ska satsas i Beacticas småmolekylära tidiga utvecklingsprojekt mot cancer.

Beactica grundades 2006 utifrån forskning vid Uppsala universitet och arbetar med s k fragmentbaserad läkemedelsutvecklingHåll dig uppdaterad med Kemivärlden Biotech
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt sätt att stoppa cancerceller

Ett internationellt forskarlag lett från Karolinska Institutet och Science for Life Laboratory har hittat ett nytt sätt att blockera tillväxt av bröstcancerceller.

Donaus vatten analyserat

Trots vattenrening - de flesta bakterier med ursprung i avföring i floden Donaus vatten härrör från människor enligt en ny studie från tre universitet i Wien.

Ny plaststrategi kan ge investeringar

EU-kommissionens nya strategi för plast kan innebära investeringsmöjligheter för Sverige, skriver branschorganisationen IKEM.

Amning minskar diabetesrisk

Ska hämma stanken

Brexit ger särläkemedel problem

Nyhetsbrev

Stänger läkemedelsfabriker

Arkiv

ALS-gen upptäckt

Ny direktör på Pfizer i Sverige

Mer vetenskap i maten

Ett steg närmare livets uppkomst?

En forskargrupp vid Scripps Research Institute, Californien, kan ha kommit med en mycket viktig bit i det olösta pusslet om hur liv uppstod på jorden.

Immunsystemet slår mot CRISPR-CAS9

Tävla i hållbar kemi

Klor betydelsefullt i naturen

Grundämnet klor kan ha en annan betydelse i naturliga ekosystem än man tidigare trott. Det visar forskning vid Linköpings universitet.

Ny partner i Treesearch

Mittuniversitetet blir partner i Treesearch, en plattform för samarbete inom området nya material och specialkemikalier från skogsråvara.

Enzymblock bryter ned läkemedelsrester

Ett toablock som innehåller enzymer som bryter ner upp till 80 procent av läkemedlen som hamnar i toaletter och avloppsvatten finns nu att köpa.

Nya svenska skrivregler för kemi

Nu har Svenska Kemisamfundets Nomenklaturutskott uppdaterat skrivreglerna för kemi, De ska hjälpa svenska kemister och andra, att översätta rätt från engelska.

Investeringarna i FoU ökar

Innovationsklimatet i Sverige är fortsatt starkt, enligt en intervjuundersökning med 200 FoU-chefer.

Årets cancerforskare 2018

Novo Nordisk lägger nytt bud

Omvandlar vitt fett till brunt

Ett internationellt forskarlag lett från Karolinska Institutet har kartlagt en mekanism för omvandling av energilagrande vitt fett till energiförbrännande brunt fett.

Dubblar riskkapitalet

AstraZeneca forskar med Imperial College

AstraZeneca (Mölndal) och Imperial College London inleder ett treårigt forskningssamarbete om sjukdomar i andningsvägarna.

Periodiska systemet får FN-år

FNs generalförsamling har utropat 2019 till det periodiska systemets år.

Ny chef vid UU Innovation

Nobelpristagare träffar elever

Samarbete om mikroflora

Höganäs köper Luleåföretag

Fullkorn ännu bättre

Standardproblem vid brexit

Pris till metallorganisk kemist

Biobaserad kosmetika

Ny substansklass får anslag

Titandioxid mot brännskadad hud

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147