Tio bolag lämnar inkubator

| Av Redaktionen Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift | Tipsa redaktionen

Den 26 januari är det exit för tio av inkubatorn SmiLes totalt 26 bolag. Tillsammans sysselsätter de drygt 75 personer.

De tio exitbolagen har då gått igenom inkubatorprogrammets olika faser.

"Även om bolagen nu lämnar programmet är de fortsatt en del av SmiLes community, en viktig källa för nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte. Här blir de om de så vill mentorer för bolag som befinner sig i tidigare skeden, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator på Medicon Village, Lund, i ett pressmeddelande.

"Samarbeten med andra företag i nätverket på SmiLe och Medicon Village har varit till stor hjälp. Men allra mest värt är det kanske att regelbundet och frikostigt få ta del av tankar och idéer från engagerade personer i en kreativ miljö – både i formella samarbeten och vid kaffeautomaten, kommenterar Carl-Johan Gustafson, vd på Natatro Labs, ett av exitbolagen.

De tio exitbolagen

Red Glead Discovery är ett prekliniskt läkemedelsutvecklingsbolag som erbjuder kemi- och biologitjänster.

Cantargia har specialiserat sig på antikroppsbaserad cancerterapi. Deras patenterade antikroppsbehandling ska bekämpa cancer både genom aktivering av immunförsvaret och blockering av signaler som driver tumörtillväxt.

Adroit Science levererar data och kunskap inom materialkaraktärisering och fast-faskemi till läkemedelsbolag, som verktyg i produktutvecklingen.

SARomics Biostructures arbetar i ett flertal internationella forskningsinitiativ som syftar till att upptäcka kandidater till nya läkemedel och har bolaget byggt upp ett globalt rykte för sin strukturbiologiplattform och sina färdigheter i strukturbaserad läkemedelsdesign.

Redoxis är ett prekliniskt kontraktslab som tillhandahåller tjänster för validering av nya läkemedel in vivo och in vitro med fokus på inflammation och autoimmunitet.

Imagene-IT jobbar med lösningar för biomedicinsk imaging
.

Nattaro Labs utvecklar innovativa lösningar för att stoppa det växande problemet med vägglössangrepp.

Truly Translational ger stöd åt små och medelstora läkemedelsföretag inom området translationell medicin som binder ihop de prekliniska och kliniska utvecklingsfaserna.

Medetect är specialiserat på mikroskopibaserad uppdragsforskning och har egen teknikutveckling inom celldetektion och datorbaserad bildanalys.

Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på en patentskyddad markörteknologi.


Håll dig uppdaterad med Kemivärlden Biotech
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Avslöjande siffror i rapport om vården

Den nya rapporten Future Health index som görs årligen av Philips visar att svensk vård fungerar bra, men flera länder är bättre. Bristen på teknik pekas ut som det stora problemet av hela panelen under debatt i Almedalen.

Nöjda kemister på nationellt kemimöte

Närmare 500 deltagare kom till det första nationella kemimötet i Lund som slutade på onsdagen.

Lennart Nilssonpriset till mikroskopist

Biokonstnären och forskaren Thomas Deerinck är 2018 års vinnare av Lennart Nilsson Award.

Ny skyddsmekanism mot fria syreradikaler

Forskare vid Stockholms universitet och universitetet i Bern har upptäckt ett nytt protein, i bakterier, som elegant omvandlar superoxid direkt till syre.

Svensk-dansk framgång

I konkurrens med drygt 100 andra EU-finansierade projekt har det svensk-danska projektet ReproUnion gått vidare till final.

Hon får KTHs stora pris

Kemiprofessorn och världsledande batteriforskaren Kristina Edström får KTHs stora pris 2018.

Nyhetsbrev

Inleder samtal om globalt kemikalieavtal

Under måndagen inledde miljöminister Karolina Skog (MP) samtal med europeiska ministerkolleger för att skapa ett Parisavtal för kemikalier.

Arkiv

Professor i kemilärande hedersdoktor

Plus

Tufft ta vetenskapen till politiken

I år kan bli sista året för regeringens vetenskapliga råd för hållbar utveckling och ordföranden Karin Markides berättar hur det har gått hittills.

Prisas för DNA-origami

Björn Högberg, Karolinska Institutet, får Hugo Theorells pris i biofysik 2018 för sitt unika sätt att använda DNA-nanostrukturer i sin forskning.

Exosomer sprider Alzheimers

Cellens egna sopsäckar, som tar hand om skadliga proteiner, kan sprida Alzheimers sjukdom till andra nervceller i hjärnan.

Sommarläsning: Hyllning till vätebindningen

Varför fryser varmt vatten fortare än kallt, vad är isträ och har vatten minne? Det är några av frågorna som besvaras i en ny bok.

Blodprov ska hitta cancer tidigt

I ett nytt projekt, Ultrakänsliga analyser för bättre hälsa och kriminalteknik (ULTRA) ska nya, superkänsliga tekniker för DNA-analys av kroppsvätskor utvecklas och anpassas för slutanvändare.

Läkemedelsrening behöver inte vara dyr

Tekniken för avancerad rening av läkemedelsrester på svenska avloppsreningsverk finns, till en kostnad av cirka en krona per kubikmeter vatten.

Första spadtaget i Stenungsund

AkzoNobel Specialty Chemicals har tagit första spadtaget för en revolutionerande demonstrationsanläggning i Stenungsund.

Filippa K samarbetar med OrganoClick

Recipharm köper anläggning för halv miljard

CMO-bolaget Recipharm köper tillverkningsanläggning för inhalationsprodukter i Storbritannien från Sanofi för 45 miljoner pund, men Brexit oroar inte vd.

Rekordutdelning till hjärnforskning

Nytt nätverk för mikrofluidik

Ett nätverk för forskning och utbildning i mikrofluidik har nyligen bildats i Sverige.

Gensax kan öka cancerrisk

Ännu en Alzheimerkandidat skrotas

Besök ett bruk i sommar

I sommar har allmänheten möjlighet att besöka fem av Stora Ensos svenska bruk som tillverkar papper, massa och kartong.

44 000 rosengener kartlagda

Ett internationellt forskarsamarbete har tagit fram ett referensgenom för rosen till nytta för odlare.

Swedish Algae Factory får LIFE-anslag

Biogaia tappar vd

Han lämnar Arocell

Astrazeneca-läkemedel till USA

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.221