Tio bolag lämnar inkubator

| Av Redaktionen Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift | Tipsa redaktionen

Den 26 januari är det exit för tio av inkubatorn SmiLes totalt 26 bolag. Tillsammans sysselsätter de drygt 75 personer.

De tio exitbolagen har då gått igenom inkubatorprogrammets olika faser.

"Även om bolagen nu lämnar programmet är de fortsatt en del av SmiLes community, en viktig källa för nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte. Här blir de om de så vill mentorer för bolag som befinner sig i tidigare skeden, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator på Medicon Village, Lund, i ett pressmeddelande.

"Samarbeten med andra företag i nätverket på SmiLe och Medicon Village har varit till stor hjälp. Men allra mest värt är det kanske att regelbundet och frikostigt få ta del av tankar och idéer från engagerade personer i en kreativ miljö – både i formella samarbeten och vid kaffeautomaten, kommenterar Carl-Johan Gustafson, vd på Natatro Labs, ett av exitbolagen.

De tio exitbolagen

Red Glead Discovery är ett prekliniskt läkemedelsutvecklingsbolag som erbjuder kemi- och biologitjänster.

Cantargia har specialiserat sig på antikroppsbaserad cancerterapi. Deras patenterade antikroppsbehandling ska bekämpa cancer både genom aktivering av immunförsvaret och blockering av signaler som driver tumörtillväxt.

Adroit Science levererar data och kunskap inom materialkaraktärisering och fast-faskemi till läkemedelsbolag, som verktyg i produktutvecklingen.

SARomics Biostructures arbetar i ett flertal internationella forskningsinitiativ som syftar till att upptäcka kandidater till nya läkemedel och har bolaget byggt upp ett globalt rykte för sin strukturbiologiplattform och sina färdigheter i strukturbaserad läkemedelsdesign.

Redoxis är ett prekliniskt kontraktslab som tillhandahåller tjänster för validering av nya läkemedel in vivo och in vitro med fokus på inflammation och autoimmunitet.

Imagene-IT jobbar med lösningar för biomedicinsk imaging
.

Nattaro Labs utvecklar innovativa lösningar för att stoppa det växande problemet med vägglössangrepp.

Truly Translational ger stöd åt små och medelstora läkemedelsföretag inom området translationell medicin som binder ihop de prekliniska och kliniska utvecklingsfaserna.

Medetect är specialiserat på mikroskopibaserad uppdragsforskning och har egen teknikutveckling inom celldetektion och datorbaserad bildanalys.

Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på en patentskyddad markörteknologi.


Håll dig uppdaterad med Kemivärlden Biotech
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Kemiingenjörer jobbar mest

Det är högst arbetsbelastning och mest FoU på innovations- och kemiföretagen, enligt en ny rapport från Sveriges Ingenjörer.

Bakterier gör bättre cellulosa

Umeå universitet och Processum ska utveckla produktionsmetoder för bakteriell nanocellulosa från lågvärdiga sidoströmmar från massabruk.

Ny prorektor utsedd

Två svenska bidrag i final

Finalisterna i AkzoNobels tävling Imagine Chemistry är nu klara. Av de 20 är två svenska.

Diamanter avslöjar försvunnen planet

Forskare tror nu att man har bevis för att solsystemet i sin tidiga fas innehöll fler planeter.

Grönt te utvärderat

EFSA, EUs myndighet för livsmedelssäkerhet, har utvärderat säkerheten hos katekiner från grönt te i olika livsmedel efter oro för leverskador.

Nyhetsbrev

Etikprövningsutredning sågas

Etikprövningsutredningens förslag får helt underkänt av Kungl. Vetenskapsakademien och Statens medicinsk-etiska råd.

Arkiv

Ny superdator för svenska forskare

Brist på biomedicinska analytiker väntar

Åderförkalkning liknar cancer

Ny forskning visar att ämnesomsättningen hos inflammerade, instabila plack skiljer sig från stabila plack men liknar den hos cancerceller.

Diagnostikbolag satsar stort

Empe Diagnostics vid Karolinska Science Park reser nytt kapital för att lansera ett snabbtest för diagnos och resistensbestämning av tuberkulos.

Grafenspikar dödar bakterier

En minimal spikmatta av grafen blir ett dödligt vapen som skär sönder bakterier. På så sätt motverkas infektioner vid exempelvis implantatkirurgi.

Mossa snabbrenar arsenikvatten

En mossa som kan ta bort arsenik från förorenat vatten har upptäckts av forskare vid Stockholms universitet.

Årets Göran Gustafssonpristagare utsedda

Fem unga forskare prisas för enastående forskning och får 4,5 miljoner i forskningsanslag, samt ett personligt pris på 250 000 kronor.

Hanöbukten mår dåligt

Magra torskar, sjuka skrubbskäddor och överdödlighet hos ejderungar är tydliga tecken på att ekosystemet i Hanöbukten inte är i balans.

Konferens om precisionsmedicin lockade många

Årets upplaga av ”The future of Swedish and Danish life science” med det brännande aktuella ämnet ”precisionsmedicin och big data” drog runt 300 deltagare.

Renare luft ger oss ett år till

Invånarna i Stockholm, Göteborg och Malmö lever i genomsnitt ett år längre idag än för 25 år sedan tack vare minskade luftföroreningar från vägtrafiken.

Bly i små billiga plastprylar

Kemikalieinspektionen har granskat innehållet av kemikalier i små varor som barn kan stoppa i munnen, bland annat mobilfodral, prydnadssaker och hemelektronik.

Vetenskapens skatter visas

Det japanska kejsarparet ska inviga en utställning i Tokyo på temat konst och vetenskap med skatter från Gustavianum.

Genetik kan ligga bakom sockertolerans

Trots sötsug och kolhydratkonsumtion kan personer som har två kopior av genen FGF21 vara smala, enligt en ny studie i Cell Reports som har inkluderat 451,099 personer.

Drygt sex miljarder för stockholmsbolag

Amerikanska bolaget Alexion har lagt ett bud på stockholmsbaserade Wilson Therapeutics som utvecklar nya läkemedel för patienter med ovanliga kopparrelaterade sjukdomar.

Siktar på börsen

Årsringar kan ge säkrare klimatprognoser

Tio ERC-anslag till svenska forskare

Europeiska forskningsrådet ERC meddelar att de delar ut motsvarande 653 miljoner euro till totalt 269 seniora forskare. Tio forskare vid svenska universitet får anslag.

Biogaia köper majoriteten i Metabogen

TFS rekryterar

Bärpigment påverkar cancerceller

GSK tar över receptfritt

Stora kliv för A1M pharma

Så slår ståltullarna mot gruvnäringen

SenzaGen tecknar USA-avtal

Dansk till AkzoNobels styrelse

20 000 dör av fel med mediciner

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129