23948sdkhjf

Svensk Life Science på BIO i San Francisco

| Av Redaktionen Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift | Tipsa redaktionen

Den 6 juni arrangerar Business Sweden tillsammans med ett av Europas största life sciencekluster One Nucleus (London/Cambridge) ett frukostseminarium på BIO 2016 i San Francisco, världens största bioteknikkonferens.

Temat för den första delen av seminariet är en diskussion kring huruvida teknologiföretag och de stora läkemedelsbolagen kommer att samarbeta, vara konkurrenter eller eventuellt gå samman i en era då digitalisering och annan ny teknologi kommer in i bilden och affärsmodeller ställs på ända. Talare är bl a Johnson & Johnson och Philips.

Andra delen av seminariet omfattar en presentation av Sveriges styrkor inom life science och vad Sverige kan erbjuda internationella aktörer i form av samarbetsmöjligheter, företag att investera i och testbäddar att utnyttja. Regeringens nationella samordnare inom life science, Anders Lönnberg medverkar.

”Genom samarbete mellan läkemedelsbransch, hälso- och sjukvård samt teknologiföretag kommer vi att kunna möta behoven av mer effektiv utrustning, smartare vård som ger hög kvalité till lägre kostnad ”säger Ylva Berg, vd, Business Sweden i ett pressmeddelande.

Seminariet utgör kulmen på arbetet med att ta fram informationsmaterial om life science-sektorn i Sverige i form av en broschyr och en ny webbsida .

Projektet med broschyren och webbsidan har genomförts av Business Sweden på uppdrag av regeringen och ska ses som en del av regeringens satsning på life science.

”Mitt uppdrag handlar om att på olika sätt samla Sveriges life science-aktörer till samsyn, gemensamma prioriteringar och konkreta satsningar på bättre kvalitet och jämlikhet i vården, inte minst genom att öka takten med digitaliseringen av vården, säger Anders Lönnberg.

"Därutöver går arbetet ut på att se till att forskning, utveckling och innovation blir en naturlig del av hälso- och sjukvården och främja förutsättningar för att innovationer omsätts i nya produkter och tjänster som leder till nya exportintäkter.”Håll dig uppdaterad med Kemivärlden Biotech
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

SOBI storhandlar från AstraZeneca

Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi) har ingått avtal med AstraZeneca, om att förvärva rättigheterna till Synagis (palivizumab) i USA för 13,6 miljarder kronor.

Superplast för bättre tandlagning

Forskare vid KTH har tagit fram ett superstarkt och biokompatibelt material som är mycket bättre än det som idag används för att laga tänder.

Över 60 läkemedel hittade i spindlar

Den ökande användningen av läkemedel sätter allt tydligare spår i naturen visar en ny internationell studie med forskare från bl a Umeå universitet och SLU.

Sockerkonsumtionen behöver halveras

Det budskapet presenterar Kostfonden på Världsdiabetesdagen den 14 november när man dukar upp den mängd sötsaker som produceras åt en svensk tvåbarnsfamilj årligen.

Merck slutar sälja rotavirusvaccin i Västafrika

AstraZeneca ökar försäljningen

Nyhetsbrev

Jämställdhet brister för kvinnliga kemister

Arkiv

Doktorand förgiftade kollega

En doktorand i kemi vid Queens Universitet i Kingston, Canada, erkänner att han har förgiftat en kollega med nitrosodimetylamin.

Kemibolag i råvarusamarbete

Wellcome och Gates Foundation stödjer Open Access

Idag måndag har båda organisationerna gått med i cOAlition-S och uttalar sitt stöd för principerna i den s k Plan S.

Skarp forskarprotest mot Open Access-plan

Forskare protesterar i ett öppet brev mot den s k Plan S som de menar kommer att skada särskilt kemisk forskning.

Protester mot gruvor

Från Kallak i norr till Österlen i söder protesterar boende mot planer på ny gruvbrytning.

SwedenBio satsar internationellt

Den nya satsningen kallas International Business Development and Promotion och ska bli ett nav med uppgift att flytta fram positionerna för nordisk life science.

Insplorion ska boosta batterisensor

Statens energimyndighet har beviljat Insplorion två miljoner i stöd för vidareutveckling av Insplorions batterisensor.

Är vi immuna mot gensaxen CRISPR-Cas9

Den frågan ställer sig tyska forskare vid Charité–Universitätsmedizin Berlin som har hittat utbredd immunitet mot Cas9-proteinet.

Största utlysningen inom grön kemi

Mistra startar ett nytt program om grön kemi. Utlysningen har just öppnat till stiftelsens största programsatsning någonsin.

Säljer Europa-rättigheter till Nexium

AstraZeneca säljer rättigheterna till Nexium, uppföljarpreparatet till Losec och båda på top-20-listan över världens mest sålda läkemedel.

Tusen till rekryteringsmässa

1000 mässbesökare och 37 arbetsgivare inom Life Science möttes förra veckan på en rekryteringsmässa i Lund.

Ska hitta biomarkörer för hjärnskada

Digitala pengar dyrast

Energikostnaden för att utvinna digitala s k kryptovalutor, mining som det kallas – är till och med högre än den för att utvinna fysiska metaller.

Luthman och Bogentoft hedras

Cellutech köps av Stora Enso

Stockholmsbaserade startupen Cellutech som utvecklar nya material från trä för att erbjuda hållbara alternativ till fossilbaserade är nu helägt av Stora Enso.

Stängt Kubal sänker elpriset

Mikroplaster i bajs

En ny studie har hittat mikroplastpartiklar i avföringsprover från människor för första gången.

Cellink presenterar nya biobläck

Anställer affärsutvecklare

Läkemedelskongress läggs ner

400-årigt kemibolag byter namn

Ny vd för Probi

Hon tar över ansvaret i Mercodia

Fernströmpris till Huntington-forskare

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173