Svensk Life Science på BIO i San Francisco

| Av Redaktionen Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift | Tipsa redaktionen

Den 6 juni arrangerar Business Sweden tillsammans med ett av Europas största life sciencekluster One Nucleus (London/Cambridge) ett frukostseminarium på BIO 2016 i San Francisco, världens största bioteknikkonferens.

Temat för den första delen av seminariet är en diskussion kring huruvida teknologiföretag och de stora läkemedelsbolagen kommer att samarbeta, vara konkurrenter eller eventuellt gå samman i en era då digitalisering och annan ny teknologi kommer in i bilden och affärsmodeller ställs på ända. Talare är bl a Johnson & Johnson och Philips.

Andra delen av seminariet omfattar en presentation av Sveriges styrkor inom life science och vad Sverige kan erbjuda internationella aktörer i form av samarbetsmöjligheter, företag att investera i och testbäddar att utnyttja. Regeringens nationella samordnare inom life science, Anders Lönnberg medverkar.

”Genom samarbete mellan läkemedelsbransch, hälso- och sjukvård samt teknologiföretag kommer vi att kunna möta behoven av mer effektiv utrustning, smartare vård som ger hög kvalité till lägre kostnad ”säger Ylva Berg, vd, Business Sweden i ett pressmeddelande.

Seminariet utgör kulmen på arbetet med att ta fram informationsmaterial om life science-sektorn i Sverige i form av en broschyr och en ny webbsida .

Projektet med broschyren och webbsidan har genomförts av Business Sweden på uppdrag av regeringen och ska ses som en del av regeringens satsning på life science.

”Mitt uppdrag handlar om att på olika sätt samla Sveriges life science-aktörer till samsyn, gemensamma prioriteringar och konkreta satsningar på bättre kvalitet och jämlikhet i vården, inte minst genom att öka takten med digitaliseringen av vården, säger Anders Lönnberg.

"Därutöver går arbetet ut på att se till att forskning, utveckling och innovation blir en naturlig del av hälso- och sjukvården och främja förutsättningar för att innovationer omsätts i nya produkter och tjänster som leder till nya exportintäkter.”Håll dig uppdaterad med Kemivärlden Biotech
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Cellatlasen tar nästa steg

KTH-forskare har kombinerat AI med dataspel och fått fram bättre verktyg för klassificering av proteinmönster.

Jättegenom kartlagt

Efter fjorton års arbete publicerar forskarna i International Wheat Genome Sequencing Consortium ett utkast och säger att de i stort sett är framme.

Analyser kopplar DDT med autism

En finsk studie visar ett samband mellan förhöjd exponering för DDT i livmodern och ökad risk för allvarlig autism med utvecklingsstörning hos barnet.

Swetox infrastruktur till RISE

Algavtal med Sydkorea

Simris Alg har tecknat avtal med Seoul-baserade Infobell om att sälja bolagets omega-3-tillskott på den sydkoreanska marknaden.

Klarar cancer med en zombiegen

Elefanter drabbas sällan av cancer, trots att de har omkring hundra gånger fler potentiella cancerceller än människor.

Nyhetsbrev

Vaccinbolag anställer

Arkiv

Första RNAi-läkemedlet godkänt

Ny nod för life science och livsmedel

Jätteskadestånd för glyfosattillverkare

Fredagen den 10 augusti fann en jury i Californien bioteknikiföretaget Monsanto skyldiga att betala 289 miljoner dollar, drygt 2,6 miljarder kronor i skadestånd.

Globalt avtal om CRISPR

Ett brittiskt bolag, Oxford Genetics, tecknar avtal med en global nätfirma för reagens och verktyg om att leverera CRISPR-redigerade däggdjurscellinjer.

Modifierade myggor lyckat

Antalet fall av denguefeber minskade kraftigt i en australiensisk stad sedan man släppt ut myggor infekterade med en bakterie som hindrar sjukdomsspridning.

Problem med molekylär sax

Genredigering i embryon för att reparera defekta gener kan orsaka mer DNA-skada än nytta, enligt ny forskning från australiensiska forskare.

Grönt ljus för Science village

Stadsdelen som ska binda ihop ESS och MAX IV får klartecken efter att regeringen lagt sista ordet kring den tidigare upphävda detaljplanen.

Plus

Tufft ta vetenskapen till politiken

I år kan bli sista året för regeringens vetenskapliga råd för hållbar utveckling och ordföranden Karin Markides berättar hur det har gått hittills.

Plus

Flyttar kemin till nytt hus

Tre institutioner från naturvetenskaplig fakultet på Göteborgs universitet ska få nya lokaler på Medicinarberget – Naturvetenskap Life.

Varnar för oseriösa konferenser

De som arrangerar oseriösa konferenser för att lura forskare på dyra konferensavgifter, blir allt fler och allt fräckare.

Fältforskningens historia

Klarar brunt vatten bättre

Bärvax förbisedd råvara

Antikropp mot Parkinsons

Genombrott för vätgasbränsle

Australiensiska forskare rapporterar ett genombrott när det gäller omvandling av ammoniak till mycket rent väte för användning bland annat som bilbränsle.

Röda blodkroppar skadar hjärtat

Skadliga effekter av ämnen som insöndras från röda blodkroppar kan förklara den ökade risken för hjärt-kärlsjukdomar hos patienter med typ 2-diabetes.

Köper medicinteknikbolag

Trelleborg köper ett amerikanskt bolag specialiserat på silikonbaserade komponenter till hälsovård och medicinteknik.

Pajalagruvan igång igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.197