23948sdkhjf

Ny CMO till Idogen

Idogen har rekryterat Steven Glazer som chief medical officer för att förstärka organisationen inför kommande kliniska studier.

Steven Glazer tillträder i början av april som chief medical officer för Idogen, där han blir ett viktigt tillskott till organisationen inför kliniska studier, inledningsvis inom hemofili A. Han kommer närmast från samma roll på Hansa medical och har lång erfarenhet från ledande positioner inom klinisk utveckling av läkemedel, exempelvis på Bioinvent, Zealand pharma och Novo nordisk. Steven Glazer är medicine doktor från Köpenhamns universitet.

– Jag ser fram

emot att arbeta med Idogen och hemofili igen – en patientgrupp som jag tidigare arbetat mycket med. Idogen har en intressant teknologi som kan förändra nuvarande behandlingssätt av medicinskt mycket utsatta patienter och jag tror mina tidigare erfarenheter kan bli nyttiga”, kommenterar Steven Glazer i ett pressmeddelande.

Idogen grundades 2008 kring en immunologisk upptäckt vid Lunds universitet. Man utvecklar tolerogena vacciner som programmerar om immunförsvaret att ta emot en vald molekyl, något som innebär en ny behandlingsmetod för autoimmuna sjukdomar, organavstötning efter transplantation och patienter som har utvecklat antikroppar mot behandling med biologiska läkemedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063