23948sdkhjf

Dignitanas styrelse möbleras om

Ledamoten Hans Henriksson lämnar företagets styrelse.
Den 5 december lämnar ledamoten Hans Henriksson sitt uppdrag i det medicinteknikföretagets styrelse, som han varit en del av sedan år 2008 och där han avgick som ordförande under våren i år.

Hans Henriksson arbetar från Tokyo, Japan, och har bland annat hjälpt företaget i frågor som har med den asiatiska marknaden att göra. Efter sin avgång kommer han fortsatt finnas till som stöd för företaget gällande detta. Han har tidigare haft ledande roller på det gamla läkemedelsbolaget Pharmacia och Upjohn.

Förslag på ersättare till Hans Henriksson ska tas fram till årsstämman 2015. Dignitanas styrelse ska enligt bolagsordningen bestå av tre till sju ledamöter.

Det Lundabaserade medicinteknikbolaget Dignitana utvecklar och säljer instrument för medicinsk kylning. Huvudprodukten är Dignicap, ett skalpkylningssystem som används för att minska håravfall vid cellgiftsbehandlingar. I januari nästa år planerar bolaget att genomföra en nyemission för att ta in upp till 16,9 miljoner kronor inför USA-lanseringen av Dignicap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063