23948sdkhjf

Grönt ljus för Biomedicum

Strax före jul godkände Solna Stad detaljplaneringen för Karolinska institutets nya forskningsanläggning, Biomedicum. Bygget beräknas starta i början av 2014 och vara klart för inflyttning i mitten av 2018.
Den nya forskningsanläggningen som av byggbolaget Akademiska Hus benämns som en “superanläggning” ska ligga mitt i den nya stadsdelen Hagastaden och med en totalyta på 76 000 kvadratmeter. Huset förväntas rymma all cirka 1 500 forskare vilket gör Biomedicum till en av Europas största anläggningar för medicinsk forskning.

– Vi är glada att vi nu fått det här beskedet. Detta är den största strukturella satsning på experimentell forskning i biovetenskap som gjorts i Sverige. Det säkrar Karolinska Institutets ledande position inom området för lång tid framöver, säger Martin Ingvar, dekanus för forskning på Karolinska Institutet i ett pressmeddelande

Enligt Akademiska hus har man lagt stor vikt vid att skapa en flexibel arbetsmiljö med många ljusa och lättillgängliga mötesplatser.

– Biomedicum utgör en viktig pusselbit för utvecklingen av Stockholm Life i Hagastaden som ett centrum i regionens omfattande Life Science-satsning. Det är med stor stolthet vi nu kan starta byggandet av framtidens laboratorium, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078