23948sdkhjf

Spago till nästa fas

Går vidare till regulatoriska studier med en utvald formulering av kontrastmedlet Spago Pix.

Spago Nanomedical, som utvecklar nanomaterial för diagnostik och behandling av cancer, har nu valt ut en formulering av kontrastmedlet Spago Pix att ta vidare till regulatoriska studier i djur och människa.

Spago Pix ansamlas

i tumörer och avses för diagnostik av cancer med hjälp av magnetresonanstomografi, MR. Tidigare i år fastställdes de fysikalisk-kemiska egenskaperna hos det nanomaterial som utgör den aktiva ingrediensen i kontrastmedlet, och nu har bolaget alltså även bestämt vilken formulering som vidareutvecklas.

”Den slutliga versionen av SpagoPix har nu passerat det sista nålsögat inför regulatoriska tester i djur och människor. Det är också tillfredställande att vi har uppnått en produktionskapacitet för att tillgodose det regulatoriska prekliniska programmet”, säger Oskar Axelsson, forskningschef, CSO, för Spago Nanomedical, i ett pressmeddelande.

Produktkandidaten har tilldelats namnet SN132D. Den kommer nu att genomgå regulatoriska GLP-studier för att utvärdera medlets säkerhet och farmakokinetik inför kliniska studier. Det prekliniska arbetet kommer att utföras av ett CRO-bolag.

”För bolaget är detta ännu ett mycket stort steg. Att vi nu har ett material som är redo för att gå vidare i regulatorisk utveckling betyder en avsevärd riskreducering för Spago Pix-projektet”, säger Mats Hansen, vd för Spago Nanomedical.

Spago Nanomedical utvecklar projekt fram till regulatorisk preklinisk fas eller till tidiga kliniska studier. Målet är sedan att utlicensiera arbetet eller ingå partnerskap för resterande utveckling fram till marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078