23948sdkhjf

De blev nordiska stjärnor

I dag delades Nordic Stars Award ut för tredje året i rad vid Stockholm Waterfront Congress Centre.

Under avslutningsseminariet på Nordic Life science Days i dag delades priset Nordic Stars Award ut till tre nordiska företag. Årets vinnare var det Linköpingsbaserade analysföretaget Advanced MR Analytics, Amra, det norska bioteknikföretaget Bergenbio och finska medtechbolaget Nexstim.

Amra har utvecklat

den molnbaserade tjänsten AMRA Profiler Research som kan analysera bilder från undersökningar med magnetkamera för en mätning av mängden fett och muskler i kroppen. Bolaget har nyligen inlett ett samarbete med läkemedelsjätten Pfizer där tjänsten ska användas för att kartlägga hur distributionen av fett och muskler i kroppen påverkar risken för fetmarelaterade sjukdomar.

Bergenbio utvecklar substanser och medföljande diagnostik, companion diagnostics, med syftet att motverka cancercellers förmåga att sprida sig, utveckla läkemedelsresistens samt hämma immunförsvaret.

Nexstim fokuserar på ickeinvasiv stimulering av hjärnan för att underlätta och monitorera återhämtningen efter en stroke.

Syftet med Nordic Stars Award är att varje år lyfta fram tre nordiska bolag med en stark innovation och entreprenöriell anda som gör dem till förebilder för andra bolag. Förra årets vinnare var det finska medtechbolaget Bone Index, norska Lytix Biopharma samt Pledpharma från Sverige.

Nordic Life Science Days anordnades för tredje året i rad och gick av stapeln på Stockholm Waterfront Congress Centre. Temat var Den Nya Värdekedjan och Framtiden och mötets tre fokusområden var digitalisering, individanpassad medicin och preventiva behandlingar.

Deltagandet på årets möte slog rekord med drygt 1000 delegater från 31 olika länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08